veel gestelde vragen trouwringen

Faq trouwringen

Je hebt vast een hoop vragen rondom de zoektocht naar je trouwringen. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van je trouwringen, uit welke materialen kunnen je trouwringen bestaan en nog veel meer… Wij beantwoorden de meest gestelde vragen voor je!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een trouwring?

Het belangrijkste bij het kiezen van je trouwring is dat je er de tijd voor neemt. Het is toch de bedoeling dat je de trouwring je verdere leven dag en nacht zult dragen. Het ene ontwerp is soms nog mooier dan het andere.

Door de enorme variëteit in trouwringen is het waarschijnlijk moeilijk om een keuze te maken, maar je kunt je van te voren goed oriënteren via bruidsbladen, brochures en natuurlijk bij de juwelier of edelsmid. Wil je gelijk alle trouwringspecialisten vergelijken en ontmoeten, trouwringen passen en de beste deal maken. Kom dan naar de trouwbeurs.

Houd bij het aankopen van de trouwringen rekening met enige levertijd en tijd om de trouwringen te graveren.

Let bij je keuze ook op de draagbaarheid van de trouwring en dat deze enigszins matcht bij je trouwjurk. Kies dus geen grote opzichtige diamant als je bruidsjurk ook al groots en meeslepend is. Een zeer exclusieve trouwring met allerlei uitstekende details kan echt heel mooi zijn maar omdat je overal aan blijft hangen kan het zijn dat zo’n ring al snel gaat irriteren.

Ruim 39% van de bruidsparen kiest voor een gouden ring met voor de bruid extra nog een diamantje erin. 15% van de bruidsparen kiest voor een simpele gouden trouwring. Ook titanium is een metaal dat 13% van de bruidsparen kiest als trouwring.

Welke materialen zijn er voor een trouwring?

Allereerst heb je verschillende soorten gouden trouwringen:

  • Geelgoud:
    Gouden trouwringen worden meestal gemaakt van 14 of 18 karaats goud. Bij een hoger karaatgehalte verhoog je de puurheid van het edelmetaal, wat het ook meteen kostbaarder maakt.
  • Witgoud:
    Vroeger werd geelgoud wit gemaakt door een toevoeging van nikkel. Omdat dit tegenwoordig verboden is werkt men met palladium. Dit is een materiaal die uit de platinafamilie komt.
  • Roodgoud:
    Roodgoud is eigenlijk hetzelfde als goud of witgoud. De rode kleur wordt gemaakt door koper te mixen in de materialen.
  • Naast goud heb je ook nog andere materialen voor de trouwring, namelijk: platina, zirkonium, titanium en edelstaal.

Wel of geen verlovingsring?

Het is een tijdje uit de mode geweest, maar steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om zich eerst te gaan verloven. Bij een verloving horen ook verlovingsringen.

Je kunt ervoor kiezen om alleen de aanstaande bruid de verlovingsring te geven of ook de bruidegom een verlovingsring te laten dragen. In de verlovingsringen kun je de datum laten graveren van de verlovingsdatum.

Wat zijn de trends in trouwringen?

De afdruk is al een tijdje bekend in Nederland maar natuurlijk nog steeds ontzettend leuk om te doen... Er wordt met een speciale lasertechniek een vingerafdruk van je partner, de hartslag of een geluidsfragment in de ring gemaakt.

Gravures bestaan ook al lang. Toch worden er steeds meer uiteenlopende graveringen in trouwring gezet. Je kunt de binnen- en buitenkant laten graveren. Je kunt hier bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap in laten zetten, de tekst van jullie favoriete liedje, een illustratie of zoals de traditionele gravering jullie trouwdatum en initialen.

Overige trends zien we met name in de materialen die worden gebruikt. Denk hierbij aan duurzame materialen en zelfs trouwringen van gras zijn voorbij gekomen.

Wist je dat je tegenwoordig ook zelf je trouwring kan ontwerpen en maken? Samen met de edelsmid gaan jullie aan de slag. De meest unieke en persoonlijke trouwring die je maar kan bedenken.

 

Wat kosten trouwringen?

25% van de bruidsparen heeft trouwringen die tussen de €1000,- en €1.500,- vallen. Uiteraard zijn er ook ringen die onder dit budget vallen. Het is ook mogelijk om je eigen ringen te laten ontwerpen in een trouwringen atelier. Je kunt een eigen ontwerp maken, wat bij het atelier besproken kan worden. Let wel op dat dit soms wel iets duurder kan uitpakken dan wat je in gedachte had.