uitzoeken trouwringen

Trouwringen uitzoeken

Daar gaan jullie dan op naar de juwelier of edelsmid. Waar moet je op letten bij het kopen van een trouwring? Hier lees je alles om de perfecte trouwring uit te zoeken.

Voorbereiding Trouwringen draag je heel je leven, het is dus belangrijk dat je de perfecte ringen vindt. Maar waar ga je beginnen? Ga vooraf goed na wat je wel en niet mooi vindt en hoe je partner hierover denkt. Dit scheelt een hoop tijd. Snuffel eens in bruidsmagazines, etalages, op internet of bezoek One Fine Wedding Day. Op deze manier krijg je een goed idee van de verschillende mogelijkheden op het gebied van trouwringen.

Edelsmid, juwelier of internet Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een juwelier en een edelsmid? Een juwelier heeft een grote collectie trouwringen van bekende merken of eigen labels. Bij een edelsmid kun je terecht voor voornamelijk handgemaakte, unieke trouwringen. Een edelsmid is gespecialiseerd in het ontwerpen van trouwringen die perfect bij jullie passen. Ook kun je er voor kiezen om je trouwring op internet te kopen. Houd er wel rekening mee dat je een trouwring een heel leven draagt en het dus van groot belang is dat de trouwringen van hoogwaardige kwaliteit zijn en lekker zitten.

Wat past bij jullie Jullie trouwringen gaan een leven lang mee en is het dus ook belangrijk om deze rustig samen uit te zoeken. Ga als eerste vast eens rondkijken in de bekende bruidsmagazines of kom eens langs op trouwbeurs. Er zijn namelijk zoveel soorten ringen met allemaal een andere vorm en gemaakt van ander materiaal. Het is ook belangrijk dat je beide nagaat of je toevallig niet allergisch bent voor een bepaalde metaalsoort. Ga samen kijken welke ringen jullie mooi vinden en leg deze allemaal naast elkaar. Zo kom je vaak al tot de conclusie of jullie voor geel gouden ringen willen gaan of bijvoorbeeld ringen van witgoud. Maak dan samen een afspraak bij een juwelier en laat je duidelijk informeren over de soorten ringen. Een ring kan nog zo mooi zijn maar moet ook praktisch zijn voor in het dagelijks leven. Mochten jullie ringen er nou niet bijzitten dan is een ander optie om jullie trouwringen zelf te ontwerpen. Een edelsmid kan jullie hier heel goed bij helpen.

Bijzondere trouwringen

  • Trouwringen zelf ontwerpen
  • Heartbeat of geluidsfragment in tonen
  • Huwelijksringen met braille
  • Trouwring van sieraden overleden dierbaren
  • Trouwringen zelf maken
  • Trouwringen van bijzondere materialen
  • Trouwringen bestaande uit meerdere ringen (waaronder bijvoorbeeld je verlovingsring)